Scouts

De Scouts is een speltak voor wat vroeger de Verkenners (jongens) en Gidsen (meisjes) heette. Samen heten zij nu Scouts. Zij zitten allemaal in de leeftijdsgroep van 11 tot 15 jaar.

Het spelprogramma van de speltak is voornamelijk gericht op samenwerking. Samen ondernemen de Scouts allerlei activiteiten waarmee zij hun grenzen verkennen. Met primitive middelen ontdekken zij hun eigen mogelijkheden. Zij ontdekken de omgeving met landkaarten en een compas. Met hout en touw bouwen zij grote en kleine bouwwerken. Zij spelen in de natuur op een manier die zowel plezier biedt alsmede dat zij diezelfde natuur beschermen doordat zij kennis hiervan opdoen.  In het Scoutsspel doen zij niet alleen een plezierige ervaring op, zij leren (al doende en spelend) ook een aantal handigheidjes die ook buiten Scouting van pas komen. De Scouts maken samen met hun leiding hun spelprogramma en moeten daarmee regelmatig kiezen tussen dingen die zij leuk vinden. Soms zijn er echter dingen die niet leuk lijken, zoals afwassen… maar juist als die ‘vervelende’ karweitjes samen gebeuren, worden ze toch leuk.

De zaterdagmiddagscouts hebben opkomst van 13.30 tot 15.30 uur.

Naast de opkomsten gaan de scouts ieder jaar op kamp (bijv. in de mei- of zomervakantie) en zijn er het hele jaar door diverse andere activiteiten.

Vind je het leuk om met anderen van jouw leeftijd plezier te  maken? Kom dan gerust een keertje kijken!

——————————————————————————————————————————————————————————————————————–

LEIDING  (opkomsttijd 13.30-15.30 uur):

Jasper Oudt
Tessa Buitenhuis
Marleen Oudt

AFMELDEN BIJ VERHINDERING:

Het is wenselijk en belangrijk, om bij verhindering uw kind tijdig af te melden, i.v.m. eventuele aanpassingen v/h programma.

CONTRIBUTIE:

€ 70,– per kalenderjaar

SCOUTINGBLAD:

Scouting Magazine, verschijnt 4 x per jaar.

PLAATS INSIGNES OP DE BLOUSE:

sxouts

snlogo