WAT DOET SCOUTING VALEOUWE LOENEN:

Scouting Valeouwe Loenen, is de “Groepsnaam” van onze vereniging die is opgericht in 1951. Wij vallen onder Scoutingregio Rondom de IJssel en zijn aangesloten bij Scouting Nederland.

Scouting staat voor uitdaging! Bij Scouting besteden kinderen en jongeren op een actieve en uitdagende manier hun vrije tijd in de natuur. Ze hebben veel plezier met elkaar en leren om samen te werken en respect te hebben voor de ander. Zo ontwikkelen de kinderen en jongeren zich op een natuurlijke manier tot zelfstandige mensen en krijgen ze de ruimte om te ontdekken en te leren

Wij bieden onze jeugdleden een afwisselend en leuk scouting programma aan. Scoutinggroepen zijn verdeeld in zogeheten speltakken, zo noemen we de verschillende leeftijdsgroepen. Want ook al kent Scouting een hele brede leeftijdscategorie, dat wil natuurlijk niet zeggen dat alle leeftijden, alles samen doen. Nee, je bent gewoonlijk bezig in je eigen groep met jongens en meisjes van je eigen leeftijd en daar beleef je wekelijks avonturen, toegespitst op wat voor jouw leeftijd spannend en mogelijk is.
Iedere speltak heeft een team van enthousiaste vrijwilligers die leiding geven aan de speltak.

Bij Scoutinggroep Valeouwe hebben we de volgende speltakken: de Bevers (4,5-7 jaar), Welpen ( 7-11 jaar), Scouts (11-14 jaar), Explorers (v.a. ± 13/14 jaar).
Plezier staat bij Scouting voorop. Bij Scouting verkennen kinderen de wereld om zich heen. Wij doen natuurlijk veel buiten, spelen leuke spellen, knutselen, leren knopen, bouwen hutten, gebruiken geheimtaal en nog veel meer.

Ieder jaar gaan wij met onze speltakken op kamp en zijn wij regelmatig van de partij bij lokale activiteiten, denk hierbij aan het schaapscheerderfeest, de kerstmarkt bij Zorgboerderij “De Groote Modderkolk” en ook zijn wij te vinden bij “de NL DOET”dag etc. etc………..kortom:
Graag nodigen wij uw kind(eren) uit om bij onze groep te komen. Iedereen is welkom! Natuurlijk kunnen ze eerst een paar keer vrijblijvend komen, om te kijken of ze het leuk vinden.

Wilt u uw kind opgeven of wilt u meer informatie? Dat kan uiteraard altijd, via het contactformulier elders op deze site.

Wij kunnen altijd nieuwe leden en vrijwilligers (leiding voor de speltakken) gebruiken, dus iedereen die geïnteresseerd is in onze Scoutinggroep en de vereniging wil komen ondersteunen, kan contact opnemen via het contactformulier, of kom eens vrijblijvend een kijkje nemen bij de verschillende opkomsten.

WAAR ZIJN WIJ TE VINDEN?

Lonapark nr. 10, aan de rand van de sportvelden. Hier hebben wij een hele mooie locatie met daarop ons clubgebouw, waar onze opkomsten worden gehouden.